mislukte highlights wat nu

Categorie:

Mislukte highlights, wat nu?

Help! Ik heb mislukte highlights, wat nu? Highlights laat je het beste door een gespecialiseerde kapper voor highlights zetten. Je zult niet met een mislukte kleur naar buiten mogen lopen bij de kapper. Is dit toch gebeurd? Of heb je zelf highlights geprobeerd te zetten, en is dit mislukt?

Trendlounge is dé kapper voor highlights en geeft in dit artikel tips wat je hieraan kunt doen. 

Probeer het niet zelf op te lossen

Misschien is dit de reden waarom het mislukt is, of hoop je op een goedkope(re) manier je coupe te herstellen, maar → Niet je haar zelf gaan verven. Als je haar de verkeerde kleur heeft gekregen (Geel, groen, oranje, te streperig of zelfs vlekkerig) is het des te belangrijker je kleur goed te herstellen. Vraag advies aan je kapper en laat hen je haar kleuren.

Tijdelijke DIY-oplossingen voor mislukte highlights

Je haar kan bij een mislukte highlights echt in veel verschillende kleuren eruit komen. Misschien is je haar wel groen, geel of oranje geworden, heb je zebra strepen of ben je eigenlijk meer gevlekt. Helaas kan het allemaal. Hieronder vind je een paar tijdelijke tips die je kunt proberen. Je kapper kan het beste advies geven voor een een permanente oplossing.

  1. Groen→ Je haar valt vaak groen uit als je een lichte haarkleur donker hebt proberen te maken. Dit is te voorkomen door rode ondertonen in je bruine kleur te gebruiken. Een misschien wel gekke oplossing om thuis te proberen? Laat je haar in folies ongeveer 15 min inwerken. Ja, echt. Ketchup. Ketchup bevat rood pigment en kan de groene kleur eruit halen. 
  2. Geel→ Als je haar te geel of koper is geworden is de DIY beste tip om met een zilvershampoo je haar te wassen.  De koele tonen van de (paarse) zilvershampoo maken je highlights helderder en trekken het geel eruit!
  3. Oranje→ Heb je bruin haar en wilde je een tint lichter gaan, maar is het oranje uitgevallen? Dat komt dan omdat de warme tonen zijn vrijgekomen. De kapper heeft hier mooie toners voor, maar thuis zou je alvast even een zilvershampoo kunnen proberen. Herhaal desnoods een paar keer of gebruik de zilvershampoo als haarmasker in plaats van shampoo. 
  4. Streperig of vlekkerig → Als je highlights te streperig of vlekkerig eruit zijn gekomen is de beste tip dit op te laten lossen door je kapper. Wil je echter op kort termijn nog als mens, en niet als zebra of luipaard, naar buiten? Koop dan een gekleurde droogshampoo! Dit kan de highlights minder laten opvallen.

Highlights bij Trendlounge 

Heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over highlights of wil je professioneel advies of een professionele behandeling, neem dan contact op.

Lees ook ‘Wat zijn highlights haar?’ en ‘Beste shampoo voor highlights’

Meer nieuws.

trendlounge salon bezoek

Een dag bij TrendLounge: Kijk mee achter de schermen van onze Luxe Salon!

Een bezoek aan een luxe salon is voor velen een moment van ontspanning en verwennerij. Maar wat gebeurt er eigenlijk allemaal tijdens jouw afspraak…

Lees verder

haarkleur advies

Wanneer Je Huid, Ogen en Haar Samenkomen voor het Ideale Haarkleuradvies

Elk seizoen zien we nieuwe kleurtrends opduiken, en het kan verleidelijk zijn om mee te gaan met de laatste mode. Maar het vinden van…

Lees verder

Wat zijn highlights haar?

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat highlights het haar mooi oplichten, maar wat zijn highlights haar nou eigenlijk? In dit artikel lees je het precies….

Lees verder