mislukte highlights wat nu

Categorie: Haar

Mislukte highlights, wat nu?

Help! Ik heb mislukte highlights, wat nu? Highlights laat je het beste door een gespecialiseerde kapper voor highlights zetten. Je zult niet met een mislukte kleur naar buiten mogen lopen bij de kapper. Is dit toch gebeurd? Of heb je zelf highlights geprobeerd te zetten, en is dit mislukt?

Trendlounge is dé kapper voor highlights en geeft in dit artikel tips wat je hieraan kunt doen. 

Probeer het niet zelf op te lossen

Misschien is dit de reden waarom het mislukt is, of hoop je op een goedkope(re) manier je coupe te herstellen, maar → Niet je haar zelf gaan verven. Als je haar de verkeerde kleur heeft gekregen (Geel, groen, oranje, te streperig of zelfs vlekkerig) is het des te belangrijker je kleur goed te herstellen. Vraag advies aan je kapper en laat hen je haar kleuren.

Tijdelijke DIY-oplossingen voor mislukte highlights

Je haar kan bij een mislukte highlights echt in veel verschillende kleuren eruit komen. Misschien is je haar wel groen, geel of oranje geworden, heb je zebra strepen of ben je eigenlijk meer gevlekt. Helaas kan het allemaal. Hieronder vind je een paar tijdelijke tips die je kunt proberen. Je kapper kan het beste advies geven voor een een permanente oplossing.

  1. Groen→ Je haar valt vaak groen uit als je een lichte haarkleur donker hebt proberen te maken. Dit is te voorkomen door rode ondertonen in je bruine kleur te gebruiken. Een misschien wel gekke oplossing om thuis te proberen? Laat je haar in folies ongeveer 15 min inwerken. Ja, echt. Ketchup. Ketchup bevat rood pigment en kan de groene kleur eruit halen. 
  2. Geel→ Als je haar te geel of koper is geworden is de DIY beste tip om met een zilvershampoo je haar te wassen.  De koele tonen van de (paarse) zilvershampoo maken je highlights helderder en trekken het geel eruit!
  3. Oranje→ Heb je bruin haar en wilde je een tint lichter gaan, maar is het oranje uitgevallen? Dat komt dan omdat de warme tonen zijn vrijgekomen. De kapper heeft hier mooie toners voor, maar thuis zou je alvast even een zilvershampoo kunnen proberen. Herhaal desnoods een paar keer of gebruik de zilvershampoo als haarmasker in plaats van shampoo. 
  4. Streperig of vlekkerig → Als je highlights te streperig of vlekkerig eruit zijn gekomen is de beste tip dit op te laten lossen door je kapper. Wil je echter op kort termijn nog als mens, en niet als zebra of luipaard, naar buiten? Koop dan een gekleurde droogshampoo! Dit kan de highlights minder laten opvallen.

Ben je benieuwd wat de nieuwste haarkleur trends zijn van 2024? Lees dan onze blog

Highlights bij Trendlounge 

Heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over highlights of wil je professioneel advies o een professionele behandeling, neem dan contact op.

Lees ook ‘Wat zijn highlights haar?’ en ‘Beste shampoo voor highlights’

Meer nieuws.

Snellere Haargroei: Voeding, Verzorging en Levensstijl Tips

Hoe groeit je haar sneller? Die vraag gaan wij voor je beantwoorden! Je bent niet de enige die streeft naar een vollere haardos. Bij…

Lees verder

Haaruitval Bestrijden: Essentiële Vitamines tegen Haaruitval

Haaruitval kan een bron van frustratie en onzekerheid zijn voor velen. Bij Trendlounge begrijpen we hoe belangrijk een gezonde haardos is voor uw zelfvertrouwen….

Lees verder

De Top Haarkleur Trends 2024: 7 Frisse haartrends voor Dames

Opzoek naar haarkleur trends 2024? Dit jaar belooft een kleurrijke mix van natuurlijke elegantie en gewaagde statements. Of je nu een subtiele verandering zoekt…

Lees verder