Wanneer heeft je haar proteïne nodig? Een ervaren kapper vertelt!

proteine

juni 20, 2022 | Categorie:

Proteïne is onmisbaar voor je haar. Proteïne wordt in haarproducten ingezet om hydratatie te verbeteren en haarbreuk te voorkomen. Er zijn een paar haartypes die per definitie profiteren van het toevoegen van proteïne in de verzorging. Dit zijn de volgende haartypes;

  • Droog haar
  • Dun haar
  • Geverfd of gebleekt haar
  • Breekbaar of beschadigd haar

Wil je professioneel advies, een professionele behandeling of professionele producten voor je haar? Boek dan een afspraak in één van onze Lifestyle kapsalons in HilversumLaren of Abcoude.

Hoeveel proteïne voor mijn haar?

Aan de hand van deze haartypes weet je of je haar wel of geen proteïne nodig heeft. Voor de hoeveelheid van de proteïne staat geen vaste regel geschreven. Ieder haartype is anders en reageert anders op proteïne. Het is een kwestie van uitproberen om erachter te komen welke hoeveelheid goed werkt bij jou.

Wel kun je aanhouden dat hoe groter de moleculen in de proteïnen zijn, hoe beter het geschikt is voor heel poreus en beschadigd haar.

Heb je gezond haar? Dan zul je meer baat hebben bij proteïnen die wat kleiner zijn. Een klein molecuul is beter in staat om tot je haar door te dringen.

Welke proteïne voor mijn haar?

Er zijn vier verschillende proteïnen die Trendlounge aanraadt! 

Aminozuren & peptides en Gehydrolyseerde zijde, keratine en collageen zijn kleine moleculen. Omdat dit kleine moleculen zijn, zijn deze proteïnen geschikt voor alle haarsoorten.

Gelatine en Gehydrolyseerde plantaardige proteïnen zijn grotere moleculen en dus beter geschikt voor fijn en medium haar, beschadigd of gebleekt haar of haar dat geverfd is.

Let er wel op dat je Gehydrolyseerde plantaardige proteïnen niet te vaak gebruikt.

Heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over wanneer je haar proteïne nodig heeft, hoeveel je haar nodig heeft of welke proteïnen je haar nodig heeft? Of wil je professioneel advies of een professionele behandeling, neem dan contact op.

Lees ook de blog “Welke shampoo is goed voor je haar?