wat-zijn-highlights-haar.jpg

Categorie: Haar

Wat zijn highlights haar?

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat highlights het haar mooi oplichten, maar wat zijn highlights haar nou eigenlijk? In dit artikel lees je het precies.

Wil jij gelijk ervaren hoe highlights bij jou staan? Maak dan gelijk je afspraak bij dé beste kapper voor highlights.

Wat zijn highlights?

Highlights is een kleurtechniek waarbij stroken van het haar zijn verlicht door verf. Bij het aanbrengen van de highlights worden vaak/altijd folies gebruikt om de verf te laten inwerken. Highlights zijn erg geschikt om het haar lichter te maken en diepgang en contrast in je coupe te creëren. Gemiddeld zijn highlights twee tot drie tinten lichter dan de eigen haarkleur. Hoe groter het verschil met je eigen haarkleur hoe groter de kans dat het er minder natuurlijk uitziet. Heb je bijvoorbeeld heel donker haar, ga dan niet voor erg lichte plukken. Dit kan als resultaat hebben dat je highlights een zebra-effect krijgen.

Wat voor een highlights passen bij mij? 

Afhankelijk van jouw haarkleur, huidkleur en wensen wordt er bepaald hoe de highlights gezet gaan worden. Sommige huids- en haarkleuren hebben een warme ondertoon en andere een koele. Het is goed dat hier rekening mee wordt gehouden bij het kiezen van de nieuwe kleur voor de highlights. 

Highlights kunnen over het hele hoofd gezet worden (Full Head Highlights) of over een gedeelte (Half Head Highlights). Bij een full head highlights behandeling kunnen er zomaar meer dan 70 folies gezet worden over het hele haar. Deze manier is ultiem geschikt om je hele haar flink op te lichten. Bij een Half Head Highlights worden er pak en beet 30 folies gezet en kan het wat subtieler uitvallen. Afhankelijk van de wensen kunnen er zowel dunne als brede haarstrengen geverfd worden. 

Highlights bij Trendlounge 

Heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over highlights of wil je professioneel advies of een professionele behandeling, neem dan contact op.

Lees ook “Hoe lang blijven highlights zitten?’ en ‘Mislukte highlights, wat nu?’

Meer nieuws.

Snellere Haargroei: Voeding, Verzorging en Levensstijl Tips

Hoe groeit je haar sneller? Die vraag gaan wij voor je beantwoorden! Je bent niet de enige die streeft naar een vollere haardos. Bij…

Lees verder

Haaruitval Bestrijden: Essentiële Vitamines tegen Haaruitval

Haaruitval kan een bron van frustratie en onzekerheid zijn voor velen. Bij Trendlounge begrijpen we hoe belangrijk een gezonde haardos is voor uw zelfvertrouwen….

Lees verder

De Top Haarkleur Trends 2024: 7 Frisse haartrends voor Dames

Opzoek naar haarkleur trends 2024? Dit jaar belooft een kleurrijke mix van natuurlijke elegantie en gewaagde statements. Of je nu een subtiele verandering zoekt…

Lees verder