Wat zijn highlights haar?

wat-zijn-highlights-haar.jpg

augustus 9, 2022 | Categorie:

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat highlights het haar mooi oplichten, maar wat zijn highlights haar nou eigenlijk? In dit artikel lees je het precies.

Wil jij gelijk ervaren hoe highlights bij jou staan? Maak dan gelijk je afspraak bij dé beste kapper voor highlights.

Wat zijn highlights?

Highlights is een kleurtechniek waarbij stroken van het haar zijn verlicht door verf. Bij het aanbrengen van de highlights worden vaak/altijd folies gebruikt om de verf te laten inwerken. Highlights zijn erg geschikt om het haar lichter te maken en diepgang en contrast in je coupe te creëren. Gemiddeld zijn highlights twee tot drie tinten lichter dan de eigen haarkleur. Hoe groter het verschil met je eigen haarkleur hoe groter de kans dat het er minder natuurlijk uitziet. Heb je bijvoorbeeld heel donker haar, ga dan niet voor erg lichte plukken. Dit kan als resultaat hebben dat je highlights een zebra-effect krijgen.

Wat voor een highlights passen bij mij? 

Afhankelijk van jouw haarkleur, huidkleur en wensen wordt er bepaald hoe de highlights gezet gaan worden. Sommige huids- en haarkleuren hebben een warme ondertoon en andere een koele. Het is goed dat hier rekening mee wordt gehouden bij het kiezen van de nieuwe kleur voor de highlights. 

Highlights kunnen over het hele hoofd gezet worden (Full Head Highlights) of over een gedeelte (Half Head Highlights). Bij een full head highlights behandeling kunnen er zomaar meer dan 70 folies gezet worden over het hele haar. Deze manier is ultiem geschikt om je hele haar flink op te lichten. Bij een Half Head Highlights worden er pak en beet 30 folies gezet en kan het wat subtieler uitvallen. Afhankelijk van de wensen kunnen er zowel dunne als brede haarstrengen geverfd worden. 

Highlights bij Trendlounge 

Heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over highlights of wil je professioneel advies of een professionele behandeling, neem dan contact op.

Lees ook “Hoe lang blijven highlights zitten?’ en ‘Mislukte highlights, wat nu?’

Meer nieuws.

Mislukte highlights, wat nu?

Help! Ik heb mislukte highlights, wat nu? Highlights laat je het beste door een gespecialiseerde kapper voor highlights zetten. Je zult niet met een…

Lees verder

Hoe lang duurt highlights zetten?

Met highlights zit je altijd goed. Maar hoe lang duurt highlights zetten? Hieronder lees je het antwoord van de kapper gespecialiseerd in highlights. Tijdsduur…

Lees verder

Hoe vaak highlights bijwerken? | Zo lang mogelijk genieten van je highlights

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat je highlights moet bijwerken. Maar… hoe vaak highlights bijwerken en wanneer moet dat precies? In dit artikel lees je…

Lees verder