Wat is balayage?

hoe-lang-duurt-balayage.png

juni 1, 2022 | Categorie:

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat balayage een mooie oplossing is voor sun-kissed haar, maar wat is balayage nou eigenlijk? In dit artikel lees je het precies.

Wil jij gelijk ervaren hoe balayage bij jou staat? Maak dan je afspraak bij dé balayage kapper van Nederland.

Wat is balayage en hoe wordt het aangebracht?

Balayage is een kleurtechniek die met de vrije hand wordt aangebracht. Balayage is afgeleid van het franse woord voor vegen. De kleur wordt dan ook met vegende bewegingen op het haar aangebracht. Vaak als we het over balayage hebben, hebben we het over het blonderen van de plukjes haar. Uiteraard kan je het haar ook donkerder gemaakt worden. Dan hebben we het over een reverse balayage.

Balayage geeft een natuurlijke en subtiele look

Het effect van de balayage is dat grote delen van het haar oplichten, net alsof het op een natuurlijke manier door de zon is opgelicht. Door het gebruik van de vegende bewegingen met de kwast ontstaat er een zachte geleidelijke overgang en ziet het er natuurlijker uit dan traditionele highlights. Die hebben vaak duidelijk afgebakende lijnen.  

Balayage vergt weinig onderhoud. 

Voor deze subtiel ogende highlights hoef je minder vaak naar de kapper om het bij te laten verven want ze groeien niet zichtbaar uit. De kleur groeit met een zachte overloop uit en dat is in het bijzonder prettig voor het onderhoud. 

Heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over een balayage of wil je professioneel advies of een professionele behandeling, neem dan contact op.

Lees ook ‘Hoe lang blijft balayage zitten?’ en ‘Hoe vaak balayage bijwerken?’

Meer nieuws.

Mislukte highlights, wat nu?

Help! Ik heb mislukte highlights, wat nu? Highlights laat je het beste door een gespecialiseerde kapper voor highlights zetten. Je zult niet met een…

Lees verder

Wat zijn highlights haar?

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat highlights het haar mooi oplichten, maar wat zijn highlights haar nou eigenlijk? In dit artikel lees je het precies….

Lees verder

Hoe lang duurt highlights zetten?

Met highlights zit je altijd goed. Maar hoe lang duurt highlights zetten? Hieronder lees je het antwoord van de kapper gespecialiseerd in highlights. Tijdsduur…

Lees verder