hoe-lang-duurt-balayage.png

Categorie: Haar

Wat is balayage?

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat balayage een mooie oplossing is voor sun-kissed haar, maar wat is balayage nou eigenlijk? In dit artikel lees je het precies.

Wil jij gelijk ervaren hoe balayage bij jou staat? Maak dan je afspraak bij dé balayage kapper van Nederland.

Wat is balayage en hoe wordt het aangebracht?

Balayage is een kleurtechniek die met de vrije hand wordt aangebracht. Balayage is afgeleid van het franse woord voor vegen. De kleur wordt dan ook met vegende bewegingen op het haar aangebracht. Vaak als we het over balayage hebben, hebben we het over het blonderen van de plukjes haar. Uiteraard kan je het haar ook donkerder gemaakt worden. Dan hebben we het over een reverse balayage.

Balayage geeft een natuurlijke en subtiele look

Het effect van de balayage is dat grote delen van het haar oplichten, net alsof het op een natuurlijke manier door de zon is opgelicht. Door het gebruik van de vegende bewegingen met de kwast ontstaat er een zachte geleidelijke overgang en ziet het er natuurlijker uit dan traditionele highlights. Die hebben vaak duidelijk afgebakende lijnen.  

Balayage vergt weinig onderhoud. 

Voor deze subtiel ogende highlights hoef je minder vaak naar de kapper om het bij te laten verven want ze groeien niet zichtbaar uit. De kleur groeit met een zachte overloop uit en dat is in het bijzonder prettig voor het onderhoud. 

Heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over een balayage of wil je professioneel advies of een professionele behandeling, neem dan contact op.

Lees ook ‘Hoe lang blijft balayage zitten?’ en ‘Hoe vaak balayage bijwerken?’

Meer nieuws.

Snellere Haargroei: Voeding, Verzorging en Levensstijl Tips

Hoe groeit je haar sneller? Die vraag gaan wij voor je beantwoorden! Je bent niet de enige die streeft naar een vollere haardos. Bij…

Lees verder

Haaruitval Bestrijden: Essentiële Vitamines tegen Haaruitval

Haaruitval kan een bron van frustratie en onzekerheid zijn voor velen. Bij Trendlounge begrijpen we hoe belangrijk een gezonde haardos is voor uw zelfvertrouwen….

Lees verder

De Top Haarkleur Trends 2024: 7 Frisse haartrends voor Dames

Opzoek naar haarkleur trends 2024? Dit jaar belooft een kleurrijke mix van natuurlijke elegantie en gewaagde statements. Of je nu een subtiele verandering zoekt…

Lees verder